Sinds 2006; velen gingen u voor!

Elk jaar biedt de SKMO de volgende opleidingen aan: 

1. Leraar B Kickboksen/MMA/Jeugdkickbokstrainer

2. Leraar A Kickboksen/MMA

Voor wie?

Iedereen die op verantwoorde en effectieve wijze les wil geven in deze vechtsporten of zijn kennis en kunde wil vergroten o.l.v. vakbekwame docenten.

Erkenning

De opleidingen van de SKMO zijn opgezet aan de hand van de kwalificatie structuur sport 2012 (KSS 2012) zoals ontwikkeld door NOC*NSF/ASK . De KSS bestaat uit een samenhangend geheel van kwalificatie profielen voor trainers en coaches en geeft op vijf niveau's aan welke competenties deelnemers na afloop van hun opleiding bezitten. De examens worden afgenomen door onder meer externe onderwijs partijen waaronder examinatoren van ROC Sport-en bewegen.

Inhoud en organisatie

Naast de cursusdagen, voor leraar B zijn dat er 8 en voor leraar A  zijn dat 6 dagen, is er een wekelijkse studiebelasting van minimaal 5 uur plus minimaal 10 klokuren stage per opleiding. Elke cursus wordt op de laatste cursusdag afgesloten met een outdoor nachttraining waarin les en leiding geven, presteren buiten je comfort zone en teamwork en samenwerken centraal staat.

Examens

De opleiding bestaat uit 5 deelexamens:

1. Les- en leidinggeven (examendag).

2. Organiseren van een kickboksactiviteit (tijdens opleiding).

3. Assisteren bij een vechtsportwedstrijd (tijdens opleiding).

4. Voldoende voor alle toetsen (onderdeel portfolio).

5. Voldoende voor de praktijkleerperiode met de daarbijhorende stageverslagen, instellingsverslag en lesvoorbereidingsformulieren (onderdeel portfolio).

Start nieuwe opleidingen

Leraar A en leraar B + Jeugdkickbokstrainer: zondag 29 oktober 2017

Voor uitgebreide informatie en/of inschrijving klik links boven op de gewenste opleiding die je wilt volgen.